+31 88 1888150 | planning@jenz.nl
JenZ logo

13 tips om op te vallen met je LinkedIn-profiel

Ben je actief op de arbeidsmarkt op zoek naar nieuwe mogelijkheden? Wil je potentiële opdrachtgevers aantrekken of connecties maken met gelijkgestemde professionals? Dan is het cruciaal om een LinkedIn-profiel te hebben dat opvalt. Hier zijn 13 suggesties om jouw profiel te laten schitteren.

1. Pas je openbare LinkedIn-adres aan voor een professionele uitstraling

Zorg ervoor dat je LinkedIn-webadres persoonlijk en professioneel is door het aan te passen naar je eigen naam. Dit geeft een betrouwbare eerste indruk aan potentiële werkgevers of connecties.

2. Kies een zakelijke en recente profielfoto

Je profielfoto is vaak de eerste kennismaking op LinkedIn. Zorg voor een duidelijke, recente foto waarop je professioneel overkomt. Kies voor een neutrale achtergrond en kijk recht in de camera.

3. Voeg een passende banner toe voor een persoonlijke touch

Gebruik de banner achter je profielfoto om iets te laten zien wat jouw persoonlijkheid, interesses of beroep weergeeft. Kies een afbeelding die past bij jouw professionele imago.

4. Optimaliseer je kopregel voor een sterke eerste indruk

Gebruik de kopregel onder je naam om in het kort te beschrijven wat je doet en waar je expertise ligt. Dit is een van de eerste dingen die mensen zien wanneer ze je profiel bezoeken, dus maak het pakkend en informatief.

5. Gebruik je samenvatting effectief om jezelf voor te stellen

De samenvatting biedt de mogelijkheid om meer over jezelf te vertellen en je persoonlijkheid en professionele doelen te laten zien. Gebruik dit gedeelte om jezelf te presenteren en te onderscheiden van anderen in jouw vakgebied.

6. Voeg werkervaring toe met het bijbehorende bedrijfslogo

Koppel je werkervaring aan de juiste bedrijfspagina's op LinkedIn om een professionele uitstraling te behouden. Dit zorgt voor herkenning en versterkt je geloofwaardigheid.

7. Activeer 'creator mode' voor meer zichtbaarheid en tools

Schakel de 'creator mode' in om meer mogelijkheden te krijgen voor interactie en zichtbaarheid op LinkedIn. Dit geeft je toegang tot speciale functies zoals LinkedIn Live en de LinkedIn-nieuwsbrief.

8. Vul je contactgegevens in en bescherm je privacy

Zorg ervoor dat mensen je kunnen bereiken door je contactgegevens in te vullen op LinkedIn. Kies vervolgens wie deze gegevens mag zien, afhankelijk van je privacyvoorkeuren.

9. Verzamel aanbevelingen om je geloofwaardigheid te versterken

Vraag anderen om aanbevelingen op je profiel achter te laten om je expertise en betrouwbaarheid te onderstrepen. Dit helpt potentiële werkgevers om een goed beeld van je te krijgen.

10. Vul je huidige functie in of geef aan dat je beschikbaar bent

Laat zien wat je huidige werkstatus is op LinkedIn om duidelijkheid te scheppen voor bezoekers van je profiel. Geef aan dat je beschikbaar bent als je actief op zoek bent naar nieuwe kansen.

11. Gebruik de hashtag #opentowork om je zoektocht naar werk aan te geven

Gebruik de hashtag #opentowork om aan te geven dat je openstaat voor nieuwe mogelijkheden. Hiermee vergroot je je zichtbaarheid voor recruiters en werkgevers.

12. Vermeld je vaardigheden en laat ze bevestigen door anderen

Voeg relevante vaardigheden toe aan je profiel en vraag anderen om deze te bevestigen. Dit vergroot je geloofwaardigheid en zichtbaarheid binnen jouw vakgebied.

13. Deel werkgerelateerde content om je expertise te tonen en je netwerk te versterken

Laat zien waar je aan werkt en deel interessante artikelen of updates binnen jouw vakgebied. Dit toont je expertise en vergroot je netwerk op LinkedIn.