+31 88 1888150 | planning@jenz.nl
JenZ logo
Steigerbouw opleidingen

Steigerbouw opleidingen


Begin jij net als professional in de steigerbouw of ben jij al een tijdje aan de slag en wil jij hogerop komen? Wij hebben een samenwerking met diverse opleiders verspreid over Nederland.

Hulpmonteur steigerbouw:

Hulpmonteurs steigerbouw assisteren bij het bouwen en afbouwen van steigers. Het is verplicht dat de hulpmonteur hier zijn certificaat voor heeft. Het is nu eenmaal een risicovolle klus, de steigers moeten stevig gemonteerd zijn en de gebruikers moeten veilig kunnen werken. Met dit certificaat op zak ben jij volgens Richtlijn Steigers bekwaam om verantwoord te assisteren bij de steigerbouw.

Monteur steigerbouw:

Monteurs in de steigerbouw zijn verantwoordelijk voor het monteren en demonteren van steigers. Het is verplicht dat de monteur hier een persoonscertificaat voor heeft. Het is nu eenmaal een risicovolle klus, de steigers moeten stevig gemonteerd zijn, zodat de gebruikers veilig kunnen werken. Met dit certificaat op zak ben jij volgens Richtlijn Steigers bekwaam om verantwoord steigers op- en af te bouwen.

De cursus Monteur Steigerbouw duurt vier dagen. Tijdens deze dagen wordt onder andere het monteren en demonteren van eenvoudige steigerconstructies vanaf tekeningen, lezen van tekeningen, veilig werken (op hoogte) en nog heel veel meer behandeld. De cursus wordt afgesloten met het officiële DNV-erkende examen Monteur Steigerbouw.

Eerste monteur steigerbouw:

Eerste monteurs in de steigerbouw zijn verantwoordelijk voor het organiseren van de werkzaamheden rondom het (de)monteren van steigers, zij voeren zelf werk uit maar controleren ook het werk van hun collega's. Het is verplicht dat de eerste monteur hier een persoonscertificaat voor heeft. Het is een risicovolle klus, de steigers moeten stevig gemonteerd zijn, zodat de gebruikers veilig kunnen werken. Als eerste monteur ben jij hierin de doorslaggevende factor. Met dit certificaat op zak ben jij volgens Richtlijn Steigers bekwaam om deze verantwoordelijkheid te dragen.

In drie dagen leer jij hoe je veilig steigers kunt bouwen en afbouwen, doe je verdiepende kennis op over het vak en raak je vertrouwd met het beroep door praktijkervaring op te doen.

De cursus 1ste Monteur Steigerbouw duurt 3 dagen. De cursus wordt afgesloten met het officiële DNV-erkende examen Monteur Steigerbouw. De theorietoets en het praktijkexamen worden op de 4e dag afgenomen. We gaan het onder andere hebben over het berekenen van de krachten in steigers, de wet- en regelgeving, de risico’s bij het (de-)monteren en nog veel meer! Je raakt vertrouwd met het beroep door praktijkervaring op te doen en praktische oefeningen op systeemsteigers.

Wil je als professional binnen de steigerbouw hogerop komen? Wij helpen je graag verder. Klik hier om contact op te nemen.