+31 88 1888150 | planning@jenz.nl
JenZ logo
Uitzenden

Uitzenden


Als er een omvangrijk project staat ingepland, de productielijn op volle toeren draait of als u door ziekte tijdelijk een tekort heeft aan mensen, dan helpen wij u graag aan gemotiveerde arbeidskrachten. De periode en het aantal uren dat u over deze arbeidskrachten wilt beschikken hoeft u vooraf niet precies aan te geven. Zodra u geen werkzaamheden meer kunt aanbieden, kunt u de opdracht beëindigen. Wij dragen zorgen voor de administratieve afhandeling.

Wat is uitzenden?

Dit is een vorm van dienstverlening waarbij wij personeel aan u ter beschikking stellen. Wij zijn formeel werkgever, jij hebt de dagelijkse leiding en stuurt je werknemer aan. Alle administratieve handelingen en ziekterisico’s liggen bij ons.
In deze situaties is het inhuren van een uitzendkracht een passende oplossing:

  • Er geen of onvoldoende specifieke (en benodigde) vakkennis bij de vaste medewerkers aanwezig is;
  • Je organisatie heeft te maken met pieken en dalen in productiviteit. Bijvoorbeeld door seizoensinvloeden of projecten;
  • Er vervanging nodig is bij tijdelijke uitval door ziekte of verlof;
  • Je eerst wilt kijken of een werknemer in je organisatie past;
  • Je de organisatie wendbaarder wilt maken.

Wat zijn de voordelen van uitzenden?

Uitzenden heeft veel voordelen:

  • Flexibiliteit: je zet de uitzendkracht in wanneer je wilt. Je betaalt alleen de gewerkte uren (no cure, no pay);
  • Geen werkgeversrisico: wij zijn de werkgever van de uitzendkracht en regelen de uitbetaling van het loon, loondoorbetaling bij ziekte en de afdracht van premies en heffingen;
  • Gemak: we gaan voor je op zoek naar kandidaten die voldoen aan het profiel en verzorgen het gehele selectieproces. We regelen ook alle andere administratieve verplichtingen die bij werkgeverschap horen. Denk aan het verstrekken van loonstroken en jaaropgaven, het toekennen van vakantiedagen en het administreren van de ziek- en herstelmeldingen.

Wat is het verschil tussen uitzenden en detacheren?

De zekerheid in uren en duur van het contract is voor u als werkgever én voor uw medewerker het grootste verschil tussen uitzenden en detacheren. Een uitzendcontract biedt je de mogelijkheid om personeel flexibel in te zetten en de opdracht te stoppen wanneer het werk stopt. U betaalt alleen voor de gewerkte uren van de uitzendkracht een detacheringsovereenkomst heeft een vaste start- en einddatum met een vast aantal uren. U betaalt voor de afgesproken uren ook als de opdracht eerder afloopt of als er minder werk is.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.