+31 88 1888150 | planning@jenz.nl
JenZ logo
Nieuws

ManpowerGroup zet in op meten future skills in plaats van focus op cv

ManpowerGroup, de uitzendorganisatie waar onder andere Manpower, Experis, Jefferson Wells en Talent Solutions onder vallen, is een samenwerking met Aon aangegaan om het aannameproces bij interne functies verder te optimaliseren.

Aon is specialist op het gebied van het ontwikkelen en afnemen van assessments. Met dit partnership zet ManpowerGroup verder in op het aannemen en beoordelen op vaardigheden en potentiële ontwikkeling, future skills, in plaats van het cv. Lees meer

Future skills
ManpowerGroup focust met het door Aon ontwikkelde assessment op de waarde die potentiële medewerkers nu en in de toekomst kunnen leveren, ook wel future skills genoemd. Competenties die daaronder vallen zijn kritisch denkvermogen, datagedreven redeneren, verantwoordelijkheidsgevoel, digital readiness en oplossingsgericht denken. Deze competenties in combinatie met het meten van de vier karaktereigenschappen learnability, gedrevenheid, aanpassingsvermogen en emotionele intelligentie, zijn goede voorspellers van hoe de werkprestaties van potentiële medewerkers in de toekomst zullen zijn.

Gebruikersgemak tijdens assessment voorop
Het assessment bestaat uit een adaptieve persoonlijkheidsvragenlijst en drie cognitieve tests. Bij het opstellen van het assessment en het bijbehorende rapport heeft Aon in opdracht van ManpowerGroup de focus gelegd op het gebruikersgemak en de toegevoegde waarde voor kandidaten. Zo ervaren kandidaten het invullen van het assessment als plezierig en leerzaam en krijgt iedere kandidaat na het invullen een future skills-rapport. Daarin zien zij wat hun talenten en ontwikkelmogelijkheden zijn. Zo helpt het rapport iedere kandidaat verder, ook degene die uiteindelijk niet worden aangenomen.

Bron: ManpowerGroup, 2 december 2021

Lees ook
MatchQ Arbeidsmarktscan in gebruik bij Heel Nederland Werkt