+31 88 1888150 | planning@jenz.nl
JenZ logo
Nieuws

Vakmensen moeten waardering krijgen die ze verdienen

WorldSkills Netherlands en SNS gaan samenwerken om vakmensen meer waardering en groeikansen te geven.

Het doel is om vakmanschap meer erkenning te geven en beroepstrots te stimuleren.

Samenwerken voor rechtvaardige waardering
WorldSkills Netherlands richt zich op het bewuster maken van vmbo-scholieren en mbo-studenten van hun talenten en kansen. Ook SNS zet zich in voor rechtvaardige waardering van vakmensen en ondernemers. De bank wil bijdragen aan gelijke groeikansen voor ieder mens.

Waardering vakmensen en ondernemers
Door samen te werken kunnen beide partijen hun netwerken aan elkaar verbinden. Samen ontwikkelen zij nieuwe kennis via workshops, mediaformats of (actie)onderzoek. SNS en WorldSkills Netherlands streven ernaar om de behoeften en talenten van vakmensen en toekomstige ondernemers beter te begrijpen. Het uiteindelijke doel is om meer erkenning te geven aan vakmensen en hen te laten voelen dat ze gewaardeerd worden.

Jaarlijkse vakwedstrijden
WorldSkills Netherlands organiseert jaarlijkse vakwedstrijden, waarin mbo-studenten kunnen uitblinken in hun vak. De directeur van WorldSkills, Erik van de Zwan, benadrukt het belang van brede ontwikkeling en goede financiële kennis- en vaardigheden voor toekomstige professionals.

Van de Zwan zegt hierover: “Met de vakwedstrijdprogramma’s bereiken wij tienduizenden studenten in het (v)mbo. Deze talentvolle vakmensen maken straks het verschil bij het realiseren van de ambities van de overheid en het bedrijfsleven. Door de samenwerking met SNS zijn wij gezamenlijk in staat om hier aandacht aan te geven in het programma en daarbuiten en zo de jonge vakmensen van de toekomst nog beter op weg te helpen.”

Bron: SNS Bank, 27 maart 2023