+31 88 1888150 | planning@jenz.nl
JenZ logo
Nieuws

Skills based solliciteren past beter bij mbo’ers met migratieachtergrond

Skill based solliciteren past beter bij mbo-opgeleiden met een migratieachtergrond dan klassieke vormen van solliciteren.

Dat blijkt uit onderzoek van SEO, in opdracht van PlaytoWork.

SEO heeft verschillende tools geëvalueerd om werkzoekende jongeren met een migratieachtergrond te ondersteunen bij het vinden van werk. Het PlaytoWork platform biedt deze doelgroep de mogelijkheid om via serious games een soft skill profiel op te bouwen en te ontdekken welke banen het beste bij hen passen.

Inzicht in carrièremogelijkheden
De laagdrempelige skills-based manier van solliciteren is aantrekkelijker voor mbo’ers met een migratieachtergrond dan traditionele sollicitatiemethoden, zoals het versturen van een sollicitatiebrief. Dit geldt nog sterker voor deze groep dan voor sollicitanten zonder migratieachtergrond. Zij waarderen het inzicht dat dit profiel geeft in hun carrièremogelijkheden, en het vertrouwen dat deze manier van solliciteren geeft in een eerlijk beoordelingsproces.

Betere match
Werkgevers geven aan dat het selecteren op basis van soft skills niet alleen leidt tot een objectievere beoordeling, maar ook tot een betere match met de juiste kandidaat. Bovendien biedt het platform werkgevers de mogelijkheid om in contact te komen met een doelgroep waar veel vraag naar is, maar waar zij anders moeilijk mee in contact komen.

Bron: SEO, 3 april 2023