+31 88 1888150 | planning@jenz.nl
JenZ logo
Nieuws

House of HR deed zestien overnames in 2022

House of HR meldt zestien overnames en een omzet van bijna € 3 miljard in 2022

House of HR, de toonaangevende Europese hr-dienstverlener, sluit zijn boekjaar af met een like-for-like omzetgroei van 16,4%. Dankzij de overnames in 2022 heeft de Belgische uitzendgroep zich verder verankerd in Nederland, Frankrijk, Duitsland en thuisland België.

Rika Coppens, CEO: “Onze gedecentraliseerde en daardoor ondernemende structuur is de sleutel tot ons succes. We blijven zoeken naar nieuwe mogelijkheden om ons aanbod uit te breiden, zodat onze community van Happy Rebels verder kan groeien.”

Lees ook: Interview met Rika Coppens, House of HR, een verzameling ‘Happy Rebels’

Bain Capital als nieuwe meerderheidsaandeelhouder en zestien overnames
Sinds 4 november 2022 is Bain Capital Private Equity meerderheidsaandeelhouder van House of HR, met een belang van 55% in de onderneming. Deze nieuwe deal is de grootste buy-out door private equity in België ooit en vormt een belangrijke mijlpaal voor House of HR.

Onder de vleugels van Bain is House of HR van plan om zijn groeiverhaal voort te zetten op basis van sterke organische groei en gerichte overnames in bestaande en nieuwe markten. Het jaar 2022 is daarbij indrukwekkend, aangezien House of HR in totaal zestien overnames in vier landen (Nederland, België, Frankrijk, Duitsland) afgerond heeft.

In Nederland gaat het om de bedrijven Agium, Bis People, TMI, Vijverberg en FID uitzendbureau.

De overige overnames betreffen ABMI, Atrium (dat in maart 2023 weer is verkocht), BE-Consult, LD Personalvermittlung (DOCSTR), Sira Consulting, SOLCOM, en StaffMe. Daarnaast heeft het nog vier asset deals met Agathos, Ambulancezorg+, Job Raccoon en Sociaal.nl gesloten.

Door in februari het Duitse bedrijf pluss over te nemen, heeft House of HR 2023 ook al goed ingezet met het oog op verdere uitbreidingen in de loop van het jaar. Zo is de groep één van de grootste hr-spelers in de Duitse gezondheidszorg geworden.

Rika Coppens, CEO van House of HR: “We wilden ons nog verder specialiseren in de markten voor IT en gezondheidszorg. Daarom hebben we bedrijven zoals SOLCOM (gespecialiseerd in IT-diensten) en TMI, LD Personalvermittlung en pluss (gespecialiseerd in gezondheidszorg) overgenomen. In die segmenten willen we blijven groeien, maar de komende jaren willen we tevens ons aanbod in sectoren zoals engineering, financiën, consulting en techniek uitbreiden. Geografisch gezien blijven we actief in de Benelux, maar willen we onze aanwezigheid ook in Duitsland en Frankrijk verder versterken. Wie weet voegen we nog wel een land toe aan onze portefeuille.”

Bron: House of HR, 5 april 2023