+31 88 1888150 | planning@jenz.nl
JenZ logo
Nieuws

Doorzaam – Ondersteuningsbudget statushouders en vluchtelingen in uitzendbranche

Doorzaam introduceert het Ondersteuningsbudget voor statushouders en vluchtelingen in de uitzendbranche

Doorzaam, het fonds van en voor de uitzendbranche, heeft het Ondersteuningsbudget in het leven geroepen. Dit budget is speciaal bedoeld voor statushouders en vluchtelingen die werkzaam zijn als uitzendkracht. Het budget kan worden gebruikt om deze groepen te ondersteunen bij de duurzame inzetbaarheid. Iedereen veilig, gezond en veilig aan het werk. Hiermee draagt Doorzaam bij aan een succesvolle integratie op de arbeidsmarkt.

Het is van groot belang dat deze groepen met maatwerk worden ondersteund om een succesvolle integratie op de arbeidsmarkt te realiseren. Persoonlijke begeleiding is daarbij cruciaal. Echter, vaak beschikken vluchtelingen niet over een BSN-nummer, waardoor ze geen bankrekening kunnen openen. Daarnaast vormt het omzetten van hun ervaring en skills naar de Nederlandse context een uitdaging. Vaak zijn vluchtelingen en statushouders bescheiden en vinden ze het lastig om hun eigen vaardigheden te benoemen. Ook cultuurverschillen kunnen een rol spelen bij de integratie.

Het Ondersteuningsbudget ter waarde van maximaal €1000,- kan worden gebruikt om de uitzendkracht te ondersteunen in zijn of haar duurzame inzetbaarheid. Zo kan het budget worden gebruikt voor ondersteuning bij regels, wetgeving en financiële zaken in Nederland, interne begeleiding op de werkvloer en het omzetten of erkennen van diploma’s. Het is nu ook mogelijk om een bijdrage van € 300 te krijgen voor de extra begeleiding die jij of je opdrachtgever geeft.

Met de introductie van het Ondersteuningsbudget draagt Doorzaam bij aan een betere integratie van statushouders en vluchtelingen in de Nederlandse samenleving en arbeidsmarkt. Doorzaam en uitzenders leveren op deze manier een bijdrage aan een betere positie van deze groep op de arbeidsmarkt en in de Nederlandse samenleving.

Bron: Doorzaam, april 2023

Lees ook
Binnen 6 weken stress verlagen – Doorzaam training voor uitzendkracht
Kansberoepen voor uitzendkrachten, hoe creëer je budget en mogelijkheden?
Welke vergoeding is nu het beste voor jouw uitzendkracht?