+31 88 1888150 | planning@jenz.nl
JenZ logo
Nieuws

Sterke kwartaalcijfers detacheerder Brunel

Brunel laat in de cijfers over het eerste kwartaal zowel in Nederland als wereldwijd een stevige groei zien van zowel omzet als winst. 

De totale kwartaalomzet kwam uit op € 317 miljoen. Dat is 19% meer in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. De kwartaalomzet kwam uit op € 317 miljoen. Ten opzichte van het vorige kwartaal groeide de omzet 20%. Daarmee houdt Brunel dus haar hoge groeitempo vast.

Op totaal mondiaal niveau ging de brutomarge in het eerste kwartaal iets omlaag naar 21,7% en de winstmarge (EBIT margin) omlaag naar 5,7%.

Brunel Nederland 
De omzet van Brunel in Nederland – € 53,4 miljoen – ligt 7,6% hoger ten opzichte van een jaar eerder. Die groei is minder dan in de andere landen waar Brunel actief is, maar steekt in positieve zin toch ook flink af ten opzichte van andere bedrijven en indicatoren, zo laat ook deze grafiek van flex- & arbeidsmarktstrateeg Wim Davidse zien.

Zo daalde de ABU marktmonitor in dezelfde periode met 6,6% en ook de detacheringscijfers die Randstad NL rapporteerde over het eerste kwartaal waren aanzienlijk minder positief.

De brutomarge van Brunel Nederland was met 27,3% relatief hoog, maar daalde ten opzichte van een jaar eerder, toen die marge nog 30,5% was. Het bedrijf weet de stijging van de kosten (o.a. de lonen van de detacheringskrachten) nog niet geheel te verwerken in de tarieven.

Bron: Brunel, 3 mei 2023, Dzjeng