+31 88 1888150 | planning@jenz.nl
JenZ logo
Nieuws

Clipper Stad Amsterdam hijst zeilen voor wereldreis ter bevordering kansen jongeren

De Clipper Stad Amsterdam maakt deze zomer een tweejarige wereldreis om gelijke kansen op de arbeidsmarkt voor jongeren te bevorderen, in samenwerking met Randstad en Gemeente Amsterdam.

Clipper Stad Amsterdam, in samenwerking met Randstad en Gemeente Amsterdam, staat op het punt om deze zomer een tweejarige wereldreis te maken. Het doel van deze World Tour is om op een positieve manier bij te dragen aan gelijke kansen op de arbeidsmarkt voor jongeren, door mogelijkheden te creëren om mee te varen aan boord.

Havens bieden kansen
Tijdens de wereldreis zal de Clipper enkele iconische steden, waaronder Tokio, Shanghai, Sydney, Mumbai, Kaapstad, New York en Londen, aandoen. Daarnaast stappen er bedrijven als partner aan boord voor een etappe van de wereldreis. De havens op de route bieden voor bedrijven kansen voor het organiseren van zakelijke events in een unieke setting. Avontuurlijke reizigers en fans van de Clipper kunnen ook delen van de wereldreis meevaren voor een unieke zeilvakantie.

Vergroten kansengelijkheid
De focus van de wereldreis ligt op het vergroten van kansen op de arbeidsmarkt voor jongeren in de leeftijd van 18-27 jaar. De wereldreis van Clipper biedt kansen om het leven van deze jongeren over de hele wereld te veranderen. Bedrijven die partner worden van de World Tour kunnen een etappe omarmen waarbij jongeren met verschillende culturele, sociale en economische achtergronden meevaren.

Evert van Dishoeck, directeur van Clipper Stad Amsterdam: “Wat veel mensen niet weten is dat Stad Amsterdam sinds haar eerste vaardagen in 2000, elk jaar met een diverse groep jongeren vaart. Jongeren die elkaar niet kennen, en samen het schip leren varen en belangrijke (soft) skills leren om een vliegende start te maken op de arbeidsmarkt. Zo’n reis is een unieke en onvergetelijke ervaring, die de deelnemers op persoonlijk vlak laat groeien.”

SAIL Amsterdam
Na de twee jaar durende reis rond de wereld zal de Stad Amsterdam, ter ere van de viering van Amsterdam’s 750 jarige bestaan, als vlaggenschip van SAIL Amsterdam in augustus 2025 weer fier haar thuishaven binnenvaren.

Bron: persbericht Clipper Stad Amsterdam, 17 mei 2023