+31 88 1888150 | planning@jenz.nl
JenZ logo
Nieuws

Intelligence Group lanceert Vast en Flex-dashboard

Intelligence Group heeft een nieuw dashboard ontwikkeld die bedrijven kan helpen bij de keuze tussen het aannemen van vaste of flexibele professionals

Werkgevers staan vaak voor het dilemma: een zelfstandig professional/detacheringspartij inhuren of een medewerker in loondienst aannemen? Intelligence Group heeft hierop ingespeeld door het Vast en Flex-dashboard te ontwikkelen. Deze tool biedt waardevolle inzichten die bedrijven helpen bij het maken van een weloverwogen keuze.

Wervingshaalbaarheid en pullfactoren

Met het Vast en Flex-dashboard kunnen werkgevers het uurtarief vergelijken tussen zelfstandig professionals en medewerkers in loondienst met dezelfde rol en ervaringsniveau. Daarnaast biedt het dashboard inzicht in zowel het actuele marktconforme tarief als het marktgemiddelde van zzp’ers binnen de betreffende beroepsgroep. Ook wordt gekeken naar wervingshaalbaarheid en pullfactoren van beide groepen.

Talentstrategie optimaliseren

Het Vast en Flex-dashboard van Intelligence Group is gebaseerd op onafhankelijke en actuele data. Het biedt werkgevers een gedetailleerd overzicht van gemiddelde tarieven en de zzp-graad binnen specifieke beroepsgroepen. Met deze informatie kunnen organisaties hun Total Talent Acquisition strategie verder optimaliseren en effectiever omgaan met hun flexibele schil.

Beheren flexibele schil

Het strategisch beheren van de flexibele schil is van belang in de huidige arbeidsmarkt, waarin de verhouding tussen vaste medewerkers en flexibele professionals voortdurend verandert. Dat beaamt Geert-Jan Waasdorp, CEO van Intelligence Group: “Flex is geen duurzame oplossing voor wervingsproblemen, professioneel total talent management wel. Daar heb je de juiste data voor nodig, waarmee je makkelijk enkele procentpunten van je flexbudget kunt besparen. Voor de meeste werkgevers scheelt dat al snel enkele tonnen tot miljoenen per jaar.”