+31 88 1888150 | planning@jenz.nl
JenZ logo
Nieuws

Technisch bemiddelingsbureau DEECOO brengt studenten en mkb met succes bij elkaar

Het Veghelse DEECOO, gespecialiseerd in werving en selectie in de techniek, wil met het initiatief D’Next mbo’ers en hbo’ers meer ‘mkb-minded’ maken. Nieuwste stap is de introductie van een website: dnext.nl.

Niet alleen grote bedrijven zitten te springen om mbo- en hbo-studenten met een technische achtergrond. Ook in het midden- en kleinbedrijf is de behoefte aan technisch personeel enorm. Studenten die met een diploma van school komen, vinden echter eerder dat bekende bedrijf op hun carrièrepad, aldus Marc Scheepjens, directeur van DEECOO. ‘Scholen werken vaak samen met die grote bedrijven. Als een student dan stage gaat lopen, staan toonaangevende bedrijven vooraan. Een mkb’er heeft geen tijd om te investeren in een relatie met scholen en studenten. Die heeft geen mogelijkheden om onder andere deel te nemen aan beurzen, presentaties te geven op scholen, rondleidingen te geven of studenten te adviseren. Daarom gaan wij dat voor de mkb-ondernemers doen.’

Specialist in technische functies
DEECOO bemiddelt naar vaste banen in de techniek. Samen met zijn zus Monique en een ervaren team van collega’s is het bemiddelingsbureau van Marc Scheepjens thuis in het werven en selecteren van personeel voor technische functies. Specialisaties zijn werktuigbouwkunde, metaal, autotechniek, elektro- en installatietechniek. Marc: ‘We werken bewust voor een beperkt aantal opdrachtgevers in het midden- en kleinbedrijf. We zijn niet van de snelle handel en het “uurtje-factuurtje”, we zijn voor vaste klanten een externe adviseur die veel meer op de inhoud zit. Omdat we die bedrijven van haver tot gort kennen, kunnen we studenten optimaal adviseren. We kennen de cultuur en weten precies wat voor mensen daar passen.’

Stage bij meerdere opdrachtgevers
Met D’Next gaat DEECOO bemiddelen voor stages, bbl-trajecten, afstudeeropdrachten en studenten die een bijbaan in de techniek zoeken. Ook worden afgestudeerde mbo’ers en hbo’ers begeleid bij het zoeken naar hun eerste baan. Daarvoor laat D’Next de kandidaten uitgebreid kennismaken met meerdere technische functies in het midden- en kleinbedrijf. ‘Je ziet vaak dat een student een voorkeur heeft voor een bepaalde richting omdat een docent daar zo bevlogen over kan vertellen. Wij zeggen: ga niet alleen in je voorkeursrichting kijken naar mogelijke stagebedrijven, kijk ook eens rond bij heel andere bedrijven’, zegt Just van de Vondervoort, als consultant bij DEECOO en D’Next eerste aanspreekpunt voor studenten en mkb-bedrijven.

Investering in de toekomst
Via D’Next gaat DEECOO stagiairs kosteloos in contact brengen met bedrijven. Marc: ‘We willen aan de voorkant investeren in de toekomst van onze branche. En het zou leuk zijn als zo’n student ooit weer een keer aan ons denkt of ons aanprijst bij vrienden en bekenden.’ Geïnteresseerde mbo’ers en hbo’ers krijgen bij DEECOO een persoonlijk gesprek en een ‘carrière-advies’ op maat. Onderdeel van D’Next is een online kennisplatform. Op de nieuwe website dnext.nl kunnen technische studenten meer te weten komen over werken in het mkb. Daarnaast presenteert DEECOO zich met D’Next op scholen en stagemarkten en verzorgt het bemiddelingsbureau rondleidingen voor scholen bij mkb-bedrijven.

Bron: DEECOO