+31 88 1888150 | planning@jenz.nl
JenZ logo
Nieuws

Neomax wil met platform Rise vrouwen naar IT halen

IT-detacheerder neomax komt met RISE, een platform voor young professionals die willen omscholen naar de IT.

Neomax, een IT-detacheringsbureau op het gebied van support en systeembeheer, heeft de lancering aangekondigd van neomax RISE, een platform dat young professionals ondersteunt die de overstap naar de IT willen maken. Het platform richt zich vooral op vrouwen.

Neomax RISE biedt diverse mogelijkheden, variërend van een digitale omscholingscursus en een actieve community tot een betaald traineeship met baangarantie.

Digitaal omscholen
Het neomax RISE-platform omvat verschillende facetten die kunnen helpen bij de overstap naar de IT. Zo bieden ze neomax DGTL aan, een volledig digitaal IT-omscholingsprogramma dat een laagdrempelige manier biedt om in de IT-sector te starten. Deelnemers bouwen hun IT-kennis op door middel van video’s in combinatie met live-sessies.

Het programma bestaat uit een combinatie tussen IT-skills en persoonlijke ontwikkeling. Neomax is ervan overtuigd dat duurzame carrièregroei hand in hand gaat met aspecten zoals het ontwikkelen van een persoonlijk profiel, effectief timemanagement, het bewaren van de juiste energiebalans en het stellen van haalbare doelen.

Focus op vrouwen
Neomax RISE richt zich specifiek op vrouwen, aangezien zij nog steeds aanzienlijk ondervertegenwoordigd zijn in de IT-sector. Richelle van Veldhuisen, head of neomax RISE: “Het is belangrijk om de markt, en met name vrouwen, de kansen in de IT-sector te laten zien. Het is mijn persoonlijke missie om zoveel mogelijk mensen te inspireren om, net als ik, de stap te maken naar de IT-sector.”

Traineeship neomax academy
Naast het digitale omscholingsprogramma biedt neomax RISE ook de academy aan. Hier kunnen young professionals deelnemen aan een betaald traineeship met baangarantie. Gedurende twee jaar werken ze als IT-support engineer, IT-servicedeskmedewerker of on-site support engineer bij een van de klanten via IT-detachering.

Bij- of omscholing
Ook ondersteunt neomax RISE bedrijven met bij- of omscholing. Organisaties kunnen de krapte in hun IT-afdeling opvullen door medewerkers van andere afdelingen om te scholen naar IT-functies met behulp van RISE. Dit gebeurt vaak door gebruik te maken van het persoonlijk scholingsbudget, vanuit het perspectief van goed werkgeverschap en het stimuleren van bijscholing.

Kloof overbruggen
Met de lancering van neomax RISE zet neomax een stap op de kloof tussen de vraag naar IT-professionals en het aanbod te overbruggen, terwijl het tegelijkertijd bijdraagt aan een inclusievere en diverse IT-sector.

Richard Stassen, CEO bij neomax, benadrukt het belang van meer inclusiviteit in de IT-sector. Hij zegt: “IT wordt nog altijd vooral bestempeld als een mannenberoep. RISE moet bijdragen aan het afbreken van het clichébeeld van IT’ers en het bouwen aan een vernieuwend, kloppend imago van de IT-sector.”

Bron: Neomax, 5 juni 2023