+31 88 1888150 | planning@jenz.nl
JenZ logo
Nieuws

RGF Staffing lanceert initiatief voor jongeren met afstand arbeidsmarkt

RGF Staffing lanceert een sociaal programma, bedoeld om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt en gemeenschappen over de hele wereld te helpen met onderwijs, opleiding en werk. Het RGF Connect-programma overbrugt de kloof met verschillende sociale initiatieven die samen een wereldwijde beweging voor echte verandering zullen creëren.

Yvonne Mastenbroek, Chief Sustainability Officer RGF Staffing Global: “Het RGF Connect-initiatief draait om het bouwen van bruggen en het wegnemen van belemmeringen. Ons bedrijf streeft ernaar kansen voor het leven te bieden. Wereldwijd zijn er nog te veel mensen die in hun zoektocht naar werk en een zinvolle carrière te maken krijgen met hardnekkige obstakels. RGF Connect draagt bij aan het creëren van een meer inclusieve samenleving voor iedereen en is in lijn met onze ambitie om in 2030 de duurzaamste HR-dienstverlener te zijn. Mensen staan bij ons centraal en we streven ernaar belemmeringen, stigma’s en vooroordelen uit de wereld te helpen.”

Lokale initiatieven: hartverwarmend en zinvol
Het RGF Connect-programma is grondig voorbereid door enthousiaste ‘RGF Connectors’ die werken voor en met werkmaatschappijen van RGF Staffing wereldwijd. De lokale initiatieven zijn elk gericht op een specifieke groep mensen die momenteel belemmeringen ondervinden in het vinden van werk. Of het nu gaat om ondervertegenwoordigde jongeren, alleenstaande moeders, mensen die te maken krijgen met leeftijdsdiscriminatie of ongelijkheid, mensen met een beperking of ex-gedetineerden. Naast de nieuwe initiatieven hebben we al veel zinvolle en hartverwarmende sociale projecten. Het is onze intentie om de sociale initiatieven nog veelomvattender en invloedrijker te maken.

RGF Connect in Nederland
Fleur Klijnsmit, CEO RGF Staffing Nederland: “Ons bedrijf streeft er dagelijks naar iedereen kansen voor het leven te bieden. Maar we zien ook dat er in Nederland nog te veel mensen in hun zoektocht naar werk te maken krijgen met hardnekkige obstakels zoals sociaal economische achterstand, culturele achtergrond of mentaal welzijn. Iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die nét dat extra duwtje in de rug kan gebruiken. Ik ben ervan overtuigd dat we met RGF Connect nog meer mensen op weg helpen in hun loopbaan.”

In Nederland richt RGF Connect zich op jongeren tussen de 18 en 25 jaar die hun draai in de maatschappij nog niet hebben gevonden. Uit onderzoek blijkt dat steeds meer jongeren in een sociaal isolement zitten en dat zelfs meer dan 50 procent zich onzeker voelt over de toekomst. Juist deze jongeren wil RGF Staffing op weg helpen.

RGF Connect is een 16 weken durend programma en gaat verder dan traditionele workshops en saaie presentaties. Er is een dynamische mix gecreëerd van sportieve activiteiten, inspirerende sprekers, influencers en interactieve workshops die de jongeren een platform bieden om te groeien, hun passies te ontdekken en een impact te maken. Van vitaliteit en persoonlijke groei tot financiële intelligentie, werk en opleiding, en personal branding – ons programma biedt een holistische aanpak om de belangrijkste aspecten van het leven van jongeren aan te pakken. Hiermee vergroten we het vertrouwen in eigen talenten, zelfkennis, sociale vaardigheden en deelname in de maatschappij. De loopbaancoaches van USG Restart begeleiden dit programma. Vervolgens gaat de deelnemer samen met een medewerker van RGF Staffing aan de slag om de opgestelde doelen daadwerkelijk te bereiken.

Na de zomer start RGF Connect met een groep van 15 jongeren in Almere. Daarna wordt het programma uitgebreid naar andere steden. Deelname aan het programma is kosteloos.

Bron: RGF Staffing, 8 juni 2023