+31 88 1888150 | planning@jenz.nl
JenZ logo
Nieuws

Visma neemt planningstool clevergig over

Visma heeft het Nederlandse bedrijf clevergig overgenomen. clevergig helpt uitzend- en bemiddelingsbureaus om hun planning, urenregistratie en facturatie te organiseren en is actief in onder andere de zorgsector en het onderwijs. clevergig gaat verder onder de vlag en het management van het Belgische Visma-bedrijf Beeple, een plannings- en communicatietool voor bedrijven die werken met flexibele shiftplanningen.

Nieuwe marktsegmenten en groter geografisch bereik
Beeple helpt via hun gelijknamige software uitzendbureaus, hun klanten en flexwerkers met het maken van complexe en flexibele planningen. Zo kunnen meerdere personen en stakeholders tegelijk aan een planning werken en kunnen uur- of locatiewijzigingen automatisch gecommuniceerd worden aan flexwerkers. Waar Beeple zich richt op grotere uitzendbureaus met complexe processen, helpt clevergig juist de wat kleinere uitzend- en bemiddelingsbureaus met het matchen van uitzendkrachten en freelancers aan ad-hoc diensten. Beeple heeft inmiddels een sterke marktpositie in België. Datzelfde geldt voor clevergig, maar dan in Nederland. Dankzij de overname van clevergig kan Beeple zich met deze kleinere uitzend- en bemiddelingsbureaus richten op zowel een nieuw marktsegment als een verdere groei in de hele Benelux.

Karel Rabaut, Managing Director en Co-founder van Beeple: “Ik ben blij met de overname van clevergig; een bedrijf dat niet alleen qua propositie maar ook qua bedrijfscultuur door de flexibele en remote manier van werken uitstekend bij Beeple past. Met de overname van clevergig kunnen we een nieuw marktsegment gaan bedienen en onze organische groei in de hele Benelux versnellen. Zo zullen de sales- en customer success-teams van beide bedrijven worden samengevoegd en know-how gaan uitwisselen om klanten optimaal van dienst te zijn.”

Michel Pilet, CEO en oprichter van clevergig: “Ik ben enorm trots dat clevergig is overgenomen door een professionele en strategische partij als Visma. Voor mij persoonlijk is het belangrijk om te weten dat ons team en ons product blijft voortbestaan nu we onderdeel zijn van Visma en onder de vlag van Beeple verdergaan. Sterker nog, door de samenvoeging met Beeple krijgen we de kans om ons product in meer geografische markten te introduceren en verder te groeien.”

Marijn van Baar, M&A Director van Visma, over de rol van Visma: “Visma denkt graag met haar bedrijven mee als het gaat om het spotten van kansen voor acquisities waarmee het organische groeiplan kan worden versneld en de acquisitie van clevergig is precies zo’n voorbeeld. Met haar complementaire marktpositie geeft het bedrijf de al imposante groei van Beeple nog een extra boost. Wij zijn erg blij dit als Visma te mogen faciliteren.”

Bron: Visma, 15 juni 2023