+31 88 1888150 | planning@jenz.nl
JenZ logo
Nieuws

Van stagiair uitzendbranche naar kennispartner van de toekomst

Van stagiair uitzendbranche naar kennispartner van de toekomst

Peter Krijgsveld, senior relatiemanager bij Pay for People, is de eerste die PE-punten (Permanente Educatie) behaalde via het aanbod van SEU (Stichting Examens Uitzendbranche)

Peter Krijgsman
Peter Krijgsman

Dat meldt de SEU die hem aan het woord laat over zijn ervarings- en opleidingstraject:

In het hart van de uitzendbranche bevindt zich een man met een passie voor sociaal-juridische zaken en een onstilbare honger naar kennis.

Peter Krijgsveld, senior relatiemanager bij Pay for People, heeft een indrukwekkende carrière achter de rug, met ervaringen variërend van bedrijfsrecherche tot het oprichten van zijn eigen bureau. Peter is de eerste examenkandidaat die PE-punten heeft behaald. Alle reden, vindt SEU, om hem uit te horen over zijn reis in de uitzendwereld, die hij hieronder beschrijft.

Intern opleidingstraject
“Voordat ik de uitzendwereld betrad, had ik een sociaal-juridische achtergrond. Tot ik op een dag, ruim 20 jaar geleden, bij Vedior terecht kwam als stagiair. Ik volgde daar een intern opleidingstraject en ben een aantal jaar gebleven. Daarna maakte ik de overstap naar Hoffman Bedrijfsrecherche. Je kent ze vast wel van “Vertrouwen is goed, maar Hoffmann is beter”. Het was een waardevolle ervaring, maar ik miste de dynamiek en hectiek van de uitzendbranche.

Ik vond mijn weg naar een technisch uitzendbureau en bleef mijn kennis uitbreiden door middel van relevante cursussen. In 2010 nam ik de grote stap om voor mezelf te beginnen en richtte ik mijn eigen bureau op.

Als ondernemer merkte ik dat ik behoefte had aan ondersteuning op het gebied van verloning en salarisadministratie. De complexe wet- en regelgeving maakte het essentieel om samen te werken met een partner die gespecialiseerd was in dit vakgebied. En zo begon mijn samenwerking met Pay for People.

Geen mooiere plek dan de backoffice
Uiteindelijk leidde die samenwerking vorig jaar tot een volgende stap: ik verkocht mijn aandelen in mijn bedrijf aan mijn compagnon en maakte de overstap naar Pay for People. Hier kan ik echt als kennispartner fungeren voor intermediairs in de uitzendbranche. Ik haal meer voldoening uit het sparren met partners. Het geeft me energie om bestaande en nieuwe intermediairs te begeleiden in het uitzendproces.

Het belang van permanente educatie
Om effectief te kunnen zijn in de backoffice, is het van cruciaal belang om te weten waar je mee bezig bent. Binnen Pay for People was het behalen van het SEU-diploma een voorwaarde. Hoewel het in het begin even wennen was, slaagde ik met een score van 8,2. Maar mijn leerreis stopte daar niet.

Ik had de SEU-opleiding gevolgd via Armslag en zij attendeerden mij op andere modules voor aanvullende kennis. Aangezien ik nog helemaal in het studieritme zat, ben ik gelijk de cursus verdieping inlenersbeloning gaan doen om onze intermediairs hier nog beter in te kunnen adviseren.

Het leuke was dat ik tot de ontdekking kwam dat SEU nu ook werkt met PE en ik dat gelijk kon combineren.

Ik heb in de loop der jaren ervaren hoe snel de wet- en regelgeving verandert en dat het ook echt zaak is om bij te blijven. Zeker nu ik aan de andere kant zit en intermediairs moet wijzen op de wijzigingen. Met PE wordt het een stuk eenvoudiger om mijn kennis bij te houden.

Permanente educatie is leuker dan je denkt
Permanente educatie is echt van meerwaarde voor iedereen die werkt in het uitzendvak, want er zijn veel wijzigingen en ideeën die Den Haag heeft bij uitzendland. Het is niet alleen uitzenden, het gaat ook om zzp-bemiddeling, de hele omvang van flexibele arbeidsbemiddeling. Neem arbeidsmigranten; je moet echt weten waar je mee bezig bent. Zeker voor de backoffice heb je dat echt nodig.

Ik merk dat ik veel sneller intermediairs kan adviseren over inlenersbeloning, wijzigingen die voor hen gelden, ADV berekeningen, dat soort zaken. En dat maakt mijn dagelijkse werk echt waardevol. Nu ik dit ervaar, kan ik alleen maar zeggen: ga ervoor, want de resultaten maken dat permanente educatie veel leuker is dan je denkt.

Bron: SEU, juni 2023

Lees ook
ROI-studie naar certificeren en permanente educatie in de flexbranche
Hoe kennis bijdraagt aan het behouden van de vaste medewerker