+31 88 1888150 | planning@jenz.nl
JenZ logo
Nieuws

Sonovate komt met financieringsplatform voor arbeidsbemiddeling

Sonovate zet de stap naar Nederland. Bedrijven actief in de staffingsector vanaf nu aankloppen bij het Britse financieringsplatform.

Vanuit het nieuwe Europees kantoor in Amsterdam geeft Sonovate advies over geïntegreerde financieringsoplossingen aan recruitmentbedrijven, IT-consultancybureaus en online arbeidsmarktplaatsen buiten het Verenigd Koninkrijk. Sonovate is gespecialiseerd in embedded finance en SaaS-oplossingen voor bedrijven actief in de flexbrance.

Het bedrijf richt zich op financieringsbehoeften variërend van 100.000 tot 10 miljoen. Het kantoor in Nederland wordt geleid door Tjalle Kuijt, die is aangesteld tot Country Manager.

Factuurfinancieringsplatform
Sonovate blijft investeren in zijn platform voor factuurfinanciering, waarmee internationale recruitment- en consultancybureaus wereldwijd hun debiteuren kunnen beheren en financieren. Daarnaast heeft Sonovate de mogelijkheid om te integreren met bijna alle bestaande softwarepakketten op de markt. De interface van het platform biedt geavanceerde functionaliteiten op het gebied van automatisering, reconciliatie en rapportage.

Nederlandse recruitmentmarkt groeit
Dit markeert de eerste stap van de Britse financier Sonovate naar Europese markten, waarbij Nederland wordt erkend als een sterke markt voor flexibel werk. Richard Lester, Head of Sales, UK & International bij Sonovate, voegt toe: “Nederland heeft een groeiende recruitment markt, en we zijn verheugd dat we hen de financiering kunnen bieden om hun bedrijf internationaal uit te breiden, zoals we met zoveel andere bedrijven hebben gedaan. Of het nu remote, hybride, op contract, freelance of parttime is, flexibel werken heeft een vaste plaats ingenomen in de huidige maatschappij. “

Tegemoetkomen markt flexibele arbeid
Tjalle Kuijt treedt aan als Country Manager Nederland bij Sonovate. Kuijt heeft 20 jaar ervaring in het bankwezen en in B2B-kredietverlening en financiële dienstverlening. Voordat hij bij Sonovate in dienst trad, adviseerde Kuijt als zelfstandig adviseur meer dan 500 bedrijven over de ontwikkeling van strategieën voor werkkapitaal.

Kuijt: “Met Sonovate kunnen bedrijven die zzp’ers en freelancers inzetten zich volledig richten op het uitbreiden van hun bedrijf, zonder zich zorgen te maken over financiële druk die hun groei belemmert. “ Hiermee wil Sonovate tegemoetkomen aan de behoeften van de snel groeiende markt voor flexibele arbeid, zowel in Nederland als daarbuiten.

Bron: Sonovate, 26 juni 2023