+31 88 1888150 | planning@jenz.nl
JenZ logo
Nieuws

Please neemt HR-bemiddelaar Expand over

Please neemt HR-bemiddelaar Expand over

Na de overname van Ja! HRM Specialisten eind 2022, treedt nu ook HR-bemiddelaar Expand toe tot de Please Groep. Expand is gespecialiseerd in recruitment en interim management van (zelfstandige) HR professionals, HR Executive search en Consultancy. De strategische overname van Expand betekent wederom een groeiversnelling voor de HR-consultancytak van werkgeverspartner Please.

Expand, opgericht in 2006 en gevestigd in Boxtel, heeft in de afgelopen jaren een groot netwerk opgebouwd van HR-professionals van alle niveaus. Daarnaast verduurzaamt en onderbouwt Expand haar bemiddelingen nog verder op basis van data uit persoonlijkheids-, arbeidsmarkt- en doelgroepenanalyses.

Please, van oudsher volledig gericht op payroll, heeft de afgelopen jaren enorme stappen gezet om zich te transformeren naar multidisciplinair werkgeverspartner met de toevoeging van een salarisadministratie-, uitzend, expat- en zzp-dienstverlening. Het doel: mkb-ondernemers ondersteunen bij álle facetten van het werkgeverschap. Eind 2022 voegde de werkgeverspartner uit Helmond de inzet van interim HR professionals toe aan haar dienstenpakket én nam Please HR-bemiddelaar Ja! HRM uit Zwolle over.

Landelijke dekking
De overname van Expand sluit aan bij de groeiambities van Please HR Professionals en moederbedrijf Please. Lars Bombeeck – directeur Please HR Professionals: “Ik ben ervan overtuigd dat Please en Expand elkaar gaan versterken. We creëren met deze overname nog meer landelijke dekking. Zo kan de Please Groep, dankzij de expertise van Expand, vanaf nu ook invulling geven aan recruitment- en Executive search vraagstukken in het zuiden van Nederland. Onze opdrachtgevers profiteren van een groter netwerk en de kennis van meer dan 50 aan Expand verbonden HR-bloggers. De opdrachtgevers en kandidaten van Expand kunnen op hun beurt per direct gebruikmaken van de diensten en faciliteiten van Please, waaronder ons digitaal platform Aybler en de mogelijkheid tot self-billing. De komende maanden gaan we onderzoeken hoe onze bedrijven – en daarmee onze opdrachtgevers en HR professionals – nog meer van elkaar kunnen profiteren.”

Marc Loohuis, oprichter en directeur van Expand, was eveneens overtuigd van Please als de perfecte overnamepartij: “Ik geloof volledig in de strategie van Please en de rol van Expand hierin. Daarnaast sluit de bedrijfscultuur van Please perfect aan bij die van Expand. Wat voor mij altijd belangrijk is geweest, is om de klantwens op 1 te zetten en de organisatie daarop aan te passen. Diezelfde klantgerichtheid trof ik bij Please aan vanaf de eerste gesprekken die ik met hen voerde. Ik verwacht dan ook dat de overname vlekkeloos zal verlopen voor onze opdrachtgevers, kandidaten en team.” Op korte termijn zal er niet veel veranderen voor de opdrachtgevers van Expand. Zij kunnen ook na de overname rekenen op hun vaste contactpersonen. Marc Loohuis blijft nog tot oktober 2023 aan om zijn werkzaamheden en contacten over te dragen aan het team.

Mark Mollen, Please

Grootste multidisciplinaire werkgeverspartner voor MKB
Door de overname van Expand krijgt de nieuwe HR-dienstverlening van Please wederom een boost. “We zijn enorm blij met de toevoeging van Expand aan de Please Groep. Dankzij deze overname stijgt de omzet van onze HR-consultancytak met 40-50% en neemt het aantal HR professionals met 35% toe. Dit brengt ons weer een stap dichterbij ons doel om anno 2025 de grootste, multidisciplinaire werkgeverspartner voor het MKB in Nederland te zijn. We sluiten andere overnames van bedrijven met specialisaties in bijvoorbeeld salarisadministratie en/of detachering in de toekomst beslist niet uit,” aldus Mark Mollen, algemeen directeur van Please.

Bron: Please, 24 juli 2023

Lees ook
Please neemt HR-bemiddelaar Ja! HRM Specialisten over
Please start met detachering van HR professionals