+31 88 1888150 | planning@jenz.nl
JenZ logo
Nieuws

Nieuw eigenaar voor detacheerder Babbage

Babbage Company, de Amsterdams detacheerder gespecialiseerd is in marketing- en communicatiepersoneel, krijgt private-equityhuis Synergia Capital als meerderheidsaandeelhouder.

Synergia Capital wil Babbage Company laten groeien door autonome groei en overnames. Momenteel heeft Babbage 45 vaste medewerkers en ongeveer 350 gedetacheerde marketing- en communicatiespecialisten die werken voor verschillende organisaties, waaronder De Belastingdienst, Funda en de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Twee jaar geleden nam Babbage Company De Redactie over, een recruitment- en trainingsbureau in de communicatiesector. De oprichter van Babbage, Lieke Severijns, behoudt een minderheidsbelang in het bedrijf en zal de leiding in het vierde kwartaal overdragen aan Carina Snaas. Snaas blijft aandeelhouder met als partners Monique van Vliet en Iwein Trel (zoon van Lieke Severijns). Van Vliet blijft aan als Directeur Business Development & Executive Search en Trel als MT-lid en teamlead voor de interim-activiteiten.

De financiële details van de transactie tussen Babbage Company en Synergia Capital zijn niet bekendgemaakt. Synergia Capital is een investeringsmaatschappij die zich richt op Nederlandse middelgrote bedrijven en heeft eerder geïnvesteerd in partijen als financieel detacheerder Welten en The Human Network (later doorverkocht aan House of Talents).

Synergia Capital ziet mogelijkheden om Babbage Company verder uit te bouwen door meer diensten aan te bieden, trainingscapaciteit te vergroten en uit te breiden naar nieuwe sectoren. Het feit dat Babbage Company een groot kantoor is, geeft volgens Synergia een concurrentievoordeel, vooral bij aanbestedingen en overheidsopdrachten, waar professionaliteit en schaalgrootte belangrijk zijn.