+31 88 1888150 | planning@jenz.nl
JenZ logo
Nieuws

Talent&Pro richt zich met Next Career en Switch Career op nieuwe doelgroep

Talent&Pro, een detacheringsbureau in Utrecht, kondigt de lancering aan van twee programma’s: Next Career en Switch Career. Deze nieuwe proposities bieden professionals met werkervaring in de financiële dienstverlening en daarbuiten de kans om hun carrière in een stroomversnelling te brengen. De formule van opdrachten, opleidingsmogelijkheden en carrièrecoaching wordt daarmee verder uitgebreid naar een nieuwe doelgroep.

Next Career: voor een carrièreboost binnen de financiële dienstverlening

Next Career is een vernieuwend en per kandidaat op maat gemaakt programma dat professionals met ervaring in de financiële dienstverlening de mogelijkheid biedt om hun loopbaan naar een hoger niveau te tillen. Bij Talent&Pro krijgen deze ‘zij-instromers’ de kans om zichzelf verder te ontwikkelen door middel van uitdagende detacheringsopdrachten bij gerenommeerde opdrachtgevers. Door op verschillende projecten te werken, kunnen zij hun expertise verbreden en verdiepen, terwijl ze in korte tijd verder bouwen aan een ijzersterk cv.

Switch Career: voor een succesvolle overstap naar de financiële dienstverlening

Switch Career is speciaal ontworpen voor professionals met werkervaring buiten de financiële dienstverlening die hun carrière een nieuwe wending willen geven. In een intensief programma inclusief onboarding en Wft-training (Wet financieel toezicht) worden deelnemers ondergedompeld in de wereld van banken, verzekeraars, pensioenorganisaties en overheid. Switch Career biedt ‘opnieuw beginners’ zo een uitgelezen kans om hun professionele carrière nieuw leven in te blazen.

Inspelen op de grote en kleine transities

Met de nieuwe programma’s speelt Talent&Pro in op marktontwikkelingen, zegt operationeel directeur Eric van Diest: “Bij vrijwel al onze opdrachtgevers is verandering op komst. Dat is vaak een gevolg van wetgeving, zoals de Wet toekomst Pensioenen. Technologische ontwikkelingen zoals kunstmatige intelligentie zorgen eveneens voor grote uitdagingen. Ook zien we kansen om de overheid te versterken en een sterkere bijdrage te leveren aan de energietransitie. Met Next Career en Switch Career leiden we specialisten daarvoor op, in domeinen zoals business change management, data, IT en het actuariaat. Ik ben trots dat we organisaties hiermee verder kunnen helpen bij de grote én kleine transities van onze tijd.”

Snelkookpan vol ontwikkeling

Initiatiefnemer en Unit Manager Business Change Management Leroy Chaigneau vergelijkt het Switch Career-programma met een snelkookpan vol ontwikkeling: “In zeer korte tijd doen deelnemers enorm veel nieuwe kennis en vaardigheden op. Zowel op de werkvloer bij onze opdrachtgevers als in het klaslokaal van onze Academy ontdekken ze alles over de complexe uitdagingen van deze dynamische sector. Wat gaaf dat we onze aanpak, ons Impact-ontwikkelmodel, onze carrièrecoaches en opleidingen nu ook aan deze groep beschikbaar kunnen stellen.”

Mathilde de Oude, mede-initiatiefnemer en Unit Manager bij dochterlabel House of Bèta, licht de toegevoegde waarde van beide programma’s verder toe: “Het Next Career-programma stelt professionals in staat om uit hun comfortzone te treden en zich continu aan te passen aan die nieuwe trends en ontwikkelingen in de financiële wereld. Dat geeft ze een voorsprong op professionals die dat niet doen. Ik heb er waanzinnig veel zin in om met deze nieuwe groep collega’s aan de slag te gaan.”