+31 88 1888150 | planning@jenz.nl
JenZ logo
Nieuws

Ex-CEO YoungCapital & The Works Ineke Kooistra nieuwe CEO Zwitserse Circle8Group

Ineke Kooistra begint per direct als Chief Executive Officer bij Circle8Group, de internationale IT-staffer met zeven labels in drie landen en een verwachte omzet van ruim één miljard euro. Ineke is sinds 2021 commissaris bij AFAS Software en was tot begin dit jaar ruim tien jaar CEO bij The Works, de holding achter bedrijven als YoungCapital, YoungCapital NEXT & Jobbird.

Ineke Kooistra
Ineke Kooistra

In haar nieuwe, overkoepelende rol is zij verantwoordelijk voor verdere internationale groei. Die betreft niet alleen het bestaande bedrijvenportfolio, maar ook gerichte aankopen van complementaire organisaties binnen en buiten Europa bevat. Hiervoor zal Ineke nauw samenwerken met het huidige management van de onderliggende labels.

Europa veroveren
In de afgelopen tien jaar heeft Ineke als CEO van The Works ervoor gezorgd dat de organisatie is gegroeid tot een bekende Europese speler in de staffingmarkt. Diezelfde ambities leven bij Circle8Group, die dit jaar naar verwachting de omzetgrens van één miljard doorbreekt. “Als internationale organisatie maken we reuzensprongen en dus zochten wij iemand die onze stevige groeiambities in goede banen kan leiden. Die persoon vonden wij in Ineke”, zegt Guus Franke, CEO van Axiom Partners, moederbedrijf van Circle8Group. “Niet alleen vanwege de schat aan ervaring die zij meeneemt, maar vooral ook door haar ondernemende karakter en inspirerende managementstijl is zij de geschikte leider voor deze klus. Daarbij brengt ze veel energie en lef mee, waardoor ik er alle vertrouwen in heb dat we samen Europa en vervolgens de wereld kunnen veroveren.”

New kid on the block
Voor haar overstap naar het Zwitserse Circle8Group noemt Ineke meerdere redenen: een nieuwe uitdaging, een inspirerende bedrijfscultuur en het internationale podium waarop Circle8Group acteert. “Na 32 jaar non-stop werken gunde ik mezelf eerst een minisabbatical, waarin ik onder meer tijdens een Europese roadtrip mijn juiste vervolgstap bepaalde”, vertelt zij. “Al snel kwam ik in contact met Circle8Group en dat voelde vanaf moment één goed. Het is een ambitieus bedrijf met nu al prachtige bedrijven in het portfolio. Ook de gedurfde houding, energie en wil om te groeien zijn hier sterk voelbaar. Ik vind het fantastisch om als CEO te beginnen bij een bedrijf dat voelt als ’the new kid on the block’ en tegelijkertijd geweldige bedrijfsresultaten neerzet.”

Internationale groeistrategie
De verwachte omzet van ruim een miljard euro dankt Circle8Group onder meer aan de succesvolle buy-en-build strategie. Zo acquireerde de IT-staffer de Nederlandse labels Circle8 (voorheen De Staffing Groep), FixedToday en Seven Stars. Ook nam de groep eerder dit jaar het Zwitserse Swisslinx en de Duitse arbeidsbemiddelaar Koenigstein over. Binnen al deze organisaties heerst de Total Talent Flow, de nieuwe kijk op human capital die de visie onderstreept dat organisaties hun mensen altijd moeten laten (door)stromen, binnen én buiten de organisatie. Ineke: “De succesvolle overnames en verfrissende kijk op werktalent zijn duidelijke voorbeelden van waarom Circle8Group mij inspireert. Ik kijk er enorm naar uit deze solide basis verder uit te bouwen door onze visie te verspreiden en nog meer organisaties aan onze groep toe te voegen.”

Bron: Circle8Group, persbericht 22 augustus 2023