+31 88 1888150 | planning@jenz.nl
JenZ logo
Nieuws

Olympia werkt met verzuimbegeleider Acture

Per 1 januari jl. is Acture de partner van Olympia voor de begeleiding van zieke medewerkers en flexkrachten.

De samenwerking is ingegeven vanuit behoefte aan meer grip op verzuim en inzetbaarheid, grotere voorspelbaarheid van de kosten en compliance aan wet- en regelgeving, volgens dit persbericht.

Dominique Dingjan
Dominique Dingjan

Naast 850 vaste medewerkers heeft Olympia dagelijks gemiddeld 15.000 flexkrachten aan het werk. Om een nog betere invulling te geven aan hun missie om mee te helpen een wereld te creëren waarin iedereen betekenisvol werk doet, kiest de arbeidsbemiddelaar voor de persoonlijke en innovatieve aanpak bij verzuim van Acture.

Dominique Dingjan, CHRO van Olympia zegt hierover: “Olympia wil haar rol als werkgever op een waardevolle manier invulling geven, óók als iemand door ziekte tijdelijk aan de kant staat. We willen meer en betere zorg realiseren voor zowel onze flexkrachten als vaste medewerkers. In Acture vinden wij een partner die in haar verzuimbegeleiding zowel persoonlijke aandacht als de focus op herstel heeft.”

“Dat uitzicht op herstel gaat Olympia helpen om flexkrachten te behouden en duurzaam in te zetten in een hele krappe arbeidsmarkt”, aldus Annabelle Hagoort, managing director van Acture. “Onze casemanagers hebben vanaf het begin van het verzuim contact met de zieke werknemer of flexkracht met focus op wat er wel mogelijk is. Die persoonlijke benadering zorgt ervoor dat mensen sneller herstellen en weer aan het werk gaan”, vervolgt Hagoort.

Dominique Dingjan voegt toe: “Met Acture als partner realiseren we niet alleen meer grip op verzuim en inzetbaarheid, maar kunnen we ook met meer zekerheid voorspellingen doen over de kosten. Bovendien is het voor ons belangrijk om beter te kunnen anticiperen op de veranderende wet- en regelgeving.”

Bron: Olympia, persbericht 26 januari 2023

Lees ook
Ziekteverzuim boven 5% en verzuimduur neemt toe
Acture Groep neemt arbodiensten VerzuimWeg en keesz over