+31 88 1888150 | planning@jenz.nl
JenZ logo
Nieuws

OTTO investeert in recruitmentplatform Heyu Works

Recruitmentplatform Heyu Works en OTTO Holding maken bekend te gaan samenwerken. OTTO Holding is de moederorganisatie van onder andere OTTO Work Force en OTTO Health Care.

OTTO gaat de start-up Heyu Works met een financieel belang ondersteunen voor de volgende groeifase. Heyu Works lanceerde in november 2022 een nieuw recruitmentplatform. Via het platform www.heyu.works en met behulp van gratis wetenschappelijke assessments, ontdekken professionals meer over hun persoonlijkheid, cognitieve vaardigheden en drijfveren.

Op basis van deze data worden professionals anoniem gematcht met bedrijven en met vacatures van de aangesloten bedrijven. Deze methode zorgde er al voor dat veel grote bedrijven een samenwerking startten met het platform, waaronder YoungCapital, BetCity, Welten, KNVB en AFAS Software. Met deze samenwerking brengt OTTO niet alleen een kapitaalinjectie, maar ook de nodige kennis en expertise om Heyu Works te ondersteunen.

Het recruitmentplatform helpt werkzoekende professionals met het vinden van de ideale werkplek, die optimaal bijdraagt aan hun persoonlijke groei en werkgeluk. Daarvoor biedt het platform drie gratis assessments aan dat professionals inzicht geeft in hun persoonlijkheid, cognitieve vaardigheden en drijfveren. Op basis van de resultaten ontdekken professionals hun perfecte match in de arbeidsmarkt. Aangesloten bedrijven zien de anonieme profielen en matchingscore en krijgen de kans om te solliciteren op de professional.

De perfecte match

Sinds de start van het recruitmentplatform hebben 4500 professionals een profiel op heyu.works aangemaakt, velen van hen hebben een nieuwe baan gevonden door middel van het platform en werken momenteel nog steeds bij hun nieuwe werkgever. Recruitment is toe aan een volgende fase van groei en ontwikkeling. Met de komst van OTTO, heeft Heyu een partner gevonden die hieraan kan bijdragen. Janic Makizodila, Founder van Heyu Works: “De DNA-profielen van Heyu en OTTO matchen ontzettend goed met elkaar. Bij OTTO staat de medewerker in alle opzichten centraal en dat is wat wij met Heyu ook maximaal nastreven. Precies daar hebben we de perfecte match gevonden.”

Stip op de horizon: 35.000 actieve professionals

Heyu wil met de investering van OTTO Holding het aantal professionals dat gebruikmaakt van het platform voor eind 2023 verdubbelen en wil voor eind 2024 meer dan 35.000 actieve professionals bereiken. Er is een groot tekort aan hoogopgeleide professionals in sectoren als de Sales, Marketing, Finance en Operations. Ook zijn er veel traineeships in te vullen. Janic Makizodila licht toe: “Precies die professionals willen wij aanspreken. We doen het nu al heel goed in de Randstad maar we willen meer terrein winnen in de rest van Nederland en later ook buiten de Nederlandse grenzen.”

Anders dan de hoofdmoot van de markt

Sinds de oprichting in Nederland in 2000 heeft de OTTO organisatie ieder jaar een grote groei doorgemaakt. Inmiddels zijn er 27.000 medewerkers actief in heel Europa. Vooral van de ervaringen in die groeifase, verwacht Heyu Works veel te kunnen leren. Frank van Gool, CEO & Founder van OTTO Work Force: “We zijn groot geworden omdat we het anders doen dat de hoofdmoot van de markt en omdat we onze mensen de waardering geven die ze verdienen. We geloven sterk in het platform van Heyu Works omdat dit precies hetzelfde voor ogen heeft. De kandidaat centraal in alles wat ze doen. We kijken dan ook uit naar een vruchtbare samenwerking.”

Bron: persbericht, 14 september 2023