+31 88 1888150 | planning@jenz.nl
JenZ logo
Nieuws

ABU Marktmonitor: afname in uitzenduren en -omzet

In periode 9 van 2023 is er een daling van 13% in uitzenduren en een daling van 1% in omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De uren en omzet zijn minder goed dan vorige periode.

In de afgelopen periode daalde het aantal uren met 13% en de omzet daalde met 1% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Omdat deze periode evenveel werkbare dagen telde als in dezelfde periode vorig jaar, is er geen correctie toegepast.

Dat blijkt uit de ABU Marktmonitor die vandaag is gepubliceerd. De meest recente cijfers betreffen periode 9 (14 augustus tot en met 10 september 2023).

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • Administratieve sector
    Het aantal uren daalde met 20% en de omzet is gedaald met 5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • IndustriĆ«le sector
    Het aantal uren daalde met 10% en de omzet steeg met 1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Technische sector
    Het aantal uren daalde met 8% en de omzet steeg met 3% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Uitzenduren
In periode 5 en 6 leek er aanvankelijk enige verbetering te zijn wat betreft uitzenduren. Desondanks is er opnieuw sprake van een afname; in periode 7 bedroeg deze -11,25%. Deze trend zet zich voort, met een daling van -11,98% in periode 8 en momenteel -12,78% in periode 9.

Bron: ABU-marktmonitor

Uitzendomzet
De omzet bereikte dit jaar een dieptepunt in periode 1 met -8,16%. In periode 7 was er een lichte verbetering te zien met 0,16%. Echter, periode 8 daalde de omzet opnieuw naar -0,38%, en momenteel in periode 9 is deze gedaald naar -1,06%.

Bron: ABU-marktmonitor

Al met al laten de figuren een afname van uitzenduren en uitzendomzet zien.

Lees ook: