+31 88 1888150 | planning@jenz.nl
JenZ logo
Nieuws

KaFra bouwt duurzame hotelaccommodatie voor arbeidsmigranten

KaFra Housing krijgt van de gemeente Nieuwegein groen licht voor de ontwikkeling van een duurzame hotelaccommodatie, in lijn met SNF-normen en Commissie Roemer aanbevelingen, voor 368 tijdelijke arbeidsmigranten.

De gemeente Nieuwegein wijst de verkoop van een kavel A3 op Het Klooster toe aan ontwikkelaar KaFra Housing. KaFra Housing heeft plannen om een duurzame hotelaccommodatie te bouwen voor 368 arbeidsmigranten die tijdelijk werkzaam zijn bij bedrijven in de omgeving. Het initiatief wordt gesteund door de gemeente als een oplossing voor het huisvestingsvraagstuk van arbeidsmigranten in de regio.

Voorafgaand aan de benodigde vergunningsaanvraag zal KaFra Houding een participatietraject doorlopen met de directe omgeving. KaFra gaat onder andere een informatiebijeenkomst organiseren en zal hiervoor betrokkenen uit de directe omgeving uitnodigen.

Begeleiding en service
KaFra Housing, met ervaring uit 16 eerdere projecten, streeft naar het bieden van hoogwaardige hotelaccommodaties met optimale begeleiding voor tijdelijke medewerkers. Speciaal getrainde Welfare Officers zullen continue service en beheer verlenen, gericht op het welzijn van de bewoners en de omgeving. Dit omvat voorlichting over het verblijf in Nederland, hulp bij registratie en begeleiding naar zorgverleners indien nodig.

Roemer-proof
De accommodatie voldoet aan het keurmerk van de Stichting Normering Flexwonen (SNF) en neemt aanbevelingen van de Commissie Roemer voor goede leefomstandigheden in acht. Arbeidsmigranten kunnen rekenen op ruime leefruimtes met volledige privacy. Daarnaast wordt het complex duurzaam en gasloos gebouwd, voorzien van zonnepanelen en is volledig elektrisch.

Bijdrage aan huisvestingsvraagstuk
Wethouder Economische Zaken, Ellie Eggengoor, benadrukt de waarde van dit initiatief als een bijdrage aan het huisvestingsvraagstuk van tijdelijke arbeidsmigranten in de regio. Het voorziet in de behoefte van zowel grote als kleine bedrijven die afhankelijk zijn van deze arbeidskrachten. De gemeente hecht waarde aan goede voorzieningen en begeleiding en beschouwt dit project als een positieve ontwikkeling.

KaFra Housing
Initiatiefnemer Frank van Gool van KaFra Housing onderstreept dat internationale medewerkers in Nederland recht hebben op een fatsoenlijke leefomgeving. “Zonder hen ligt er geen vers groente in de lokale supermarkt-schappen, en kunnen online bestellingen niet meer tijdig worden ingepakt en bezorgd.”

Van Gool vervolgd: “Ik ben blij dat de gemeente Nieuwegein gemeentegrond ter beschikking heeft gesteld voor tijdelijk verblijf voor deze hardwerkende mensen.”