+31 88 1888150 | planning@jenz.nl
JenZ logo
Nieuws

Technisch detacheerders gaan samen; USG Engineering heet nu Technicum Engineering

Technisch werkgevers Technicum en USG Engineering bundelen hun krachten.

Per 24 januari heet USG Engineering daarom Technicum Engineering. Technicum Engineering zal zich blijven richten op het detacheren van technische professonials op HBO/WO-niveau, Technicum detacheert technische vakmensen op MBO-niveau.

Technicum Engineering
“Marktomstandigheden en technische ontwikkelingen veranderen continu en razendsnel. De krapte op de arbeidsmarkt voor technisch opgeleide vakmensen neemt in de komende jaren eerder toe dan af. Terwijl enorme uitdagingen als woningbouw, energietransitie, een circulaire economie en klimaatadaptatie juist schreeuwen om veel meer technische specialisten” zegt Managing Director RGF Techniek a.i. Alfred Nanninga over de samenwerking. “Om die uitdagingen het hoofd te bieden en een fors deel van de duizenden openstaande vacatures voor hun rekening te kunnen nemen, gaan de twee technische merken van RGF Staffing nauwer samenwerken. Hierdoor kunnen ze nog beter en sneller inspelen op veranderingen in vraag en aanbod, innovaties en industry 4.0 én 5.0.”

RGF Staffing
Technicum Engineering en Technicum zijn beiden onderdeel van de wereldwijd opererende moederorganisatie RGF Staffing. Ook de bedrijven Start People, Unique, ASA en Younited maken hier onder meer deel van uit. Technicum en Technicum Engineering hebben veelal dezelfde klanten. In dat licht is het logisch dat ze op het gebied van marketing, sales en recruitment de handen ineenslaan om hun leidende positie verder te verstevigen. Beide organisaties zoeken, vinden, selecteren en leiden technische specialisten op die vervolgens bij diverse topbedrijven in de techniek aan het werk gaan. Technicum Engineering detacheert vooral technische professionals op HBO/WO-niveau, Technicum detacheert technische vakmensen op MBO-niveau.

30 jaar ervaring
Met de innige samenwerking borduren beide merken voort op de meer dan 30 jaar ervaring die ze in deze branche hebben opgebouwd. In de afgelopen periode hebben de bedrijven uitgekiende methodes van talent hacking en online recruitmentmarketing ontwikkeld. Naast het zoeken en vinden van geschikt personeel, leiden ze ook vakmensen op. Zowel zij-instromers als technische vakmensen die een leven lang blijven leren vinden zo hun weg naar een technisch beroep en werken bij één van de techische topbedrijven die Nederland rijk is.

Technicum en Technicum Engineering werken daarbij nauw samen met opleiders en andere ketenpartners om de forse vijver aan onbenut arbeidstalent nuttig in te zetten. Beide organisaties onderschreven daarom eerder al het ‘Aanvalsplan Techniek’; een ultieme poging om met overheden en vakbonden in tien jaar tijd minstens 60.000 vacatures te vervullen. Technicum ontwikkelde bovendien het Technicum ONE traject, een opleidingsprogramma waarmee nu al jaarlijks 500 nieuwe technische specialisten worden opgeleid die vervolgens direct productief en inzetbaar zijn.

Download: Aanvalsplan Techniek nov 2022

Bron: RGF Staffing, persbericht 24 januari 2023

Lees ook
Alfred Nanninga Managing Director Techniek a.i. RGF Staffing Netherlands