+31 88 1888150 | planning@jenz.nl
JenZ logo
Nieuws

Staan bundelt krachten met HighQ

Staan en HighQ kondigen een intensieve samenwerking aan om verdere groei binnen Nederland te garanderen en de beide merken nationaal te versterken. Door de verbintenis breidt Staan de dienstverlening verder uit naar Midden-Nederland. Beide merken blijven voorlopig onder hun eigen naam actief, maar zullen hun klanten voortaan samen ondersteunen.

Begin deze maand kondigden Staan en HighQ aan dat zij gaan samenwerken om verdere groei binnen Nederland te garanderen en de beide merken internationaal te versterken.

Belangrijke mijlpaal voor Staan

Staan behoort tot de Top 250 groeibedrijven in Nederland. De samenwerking met HighQ betekent een belangrijke mijlpaal in de uitbreiding van Staan en staat symbool voor de groei die het bedrijf de afgelopen jaren inmiddels al heeft gerealiseerd.

De integratie van HighQ bij Staan wordt met de nodige zorgvuldigheid opgepakt om een succesvolle overgang voor zowel de opdrachtgevers als medewerkers te garanderen. Door deze bundeling van krachten groeit Staan uiteindelijk van 138 werknemers tot een medewerkersbestand van bijna 200 werknemers.

Uitbreiding in Nederland

Door de samenwerking met HighQ breidt Staan de dienstverlening verder uit in Nederland. Naast kantoren in Amsterdam, Rotterdam, ‘s-Hertogenbosch en Hoorn, komt daar nu ook een vestiging in Woerden bij, de standplaats van HighQ.

Daardoor bedienen Staan en HighQ nu ook Midden-Nederland. Staan biedt met haar expertise in werving & selectie van financials en data/BI specialisten een waardevolle toevoeging voor het klantenportfolio van HighQ, waardoor opdrachtgevers op nog betere dienstverlening kunnen rekenen.

Gecombineerde vakkennis en DNA match

Met de samenvoeging van Staan en HighQ verenigen de dienstverleners kennis en expertise van professionals met hetzelfde DNA. Zowel Staan als HighQ zijn opgericht voor en door financials en bundelen nu vakkennis en complementeren elkaar in regio, diensten en uitdagingen.

Peter van Herk, Managing Director HighQ: “De twee bedrijven hebben een duidelijke match in cultuur. De bevlogenheid, betrokkenheid, kwaliteit en gevoel voor humor tijdens het werk sluiten goed op elkaar aan. Ik merk dat collega’s elkaar graag verder willen helpen en dat al direct onderling kansen worden benut”.

Gezamenlijke aanpak

De uitdagingen in de markt wat betreft het vinden van de juiste kandidaten worden voortaan gezamenlijk aangepakt. “Samen sta je toch sterker”, aldus Van Herk. HighQ blijft betrokken bij de opdrachtgevers en samen kunnen zij nu naast de ervaring van Staan op het gebied van werving & selectie een breder bestand van kandidaten betreffende interim en consultancy aanbieden.

Het bedrijf blijft voorlopig opereren onder de naam HighQ. Voor Staan biedt de samenwerking de kans om zich te profileren in Nederland als landelijk opererende partner op het gebied van Interim Finance, Finance Recruitment en Executive Search. Daarnaast wordt ook de digitale agenda van opdrachtgevers ondersteund met Standit, het IT-label van Staan.

Danny ’t Hoen, Managing Director Staan: “Onze cultuur en waarden passen uitstekend bij elkaar. Staan en HighQ vinden elkaar al langer en we hebben veel respect voor wat HighQ autonoom heeft neergezet. Nu gaan we samen verder de markt betreden en onze krachten bundelen. Dat voelt heel goed”.

Bron: Staan, persbericht 2 oktober 2023