+31 88 1888150 | planning@jenz.nl
JenZ logo
Nieuws

Platform Staffyou verlaagt minimum freelance-tarief

Het klonk veelbelovend: een minimumtarief voor freelancers. Dit als reactie op lagere tarieven die andere platforms aan zzp’ers aanbieden. Maar Staffyou, dat via haar platform zowel uitzendkrachten als freelancers aanbiedt, komt terug van haar belofte om altijd minimaal 18 euro uit te betalen.

“We zijn bijna 2 jaar geleden vrijwillig gestart met het invoeren van een minimumtarief voor freelancen van 18 euro. Dit is veel hoger dan bij concurrenten die werken met 13 of 14 euro per uur en daar zijn we ook trots op”, zo laat oprichter en directeur Pavle Beslic weten.

“Het minimumtarief heeft ons destijds veel klanten gekost die zijn overgestapt naar andere platformen. Dat was even slikken, maar we staan hier nog steeds 100% achter”, aldus Beslic.

Rechtzetten ongelijkheid
Echter, nu blijkt dat het platform Staffyou heeft besloten om het minimumtarief voor freelancers te verlagen, ondanks eerdere beloftes.

Beslic: “We zien nu dat steeds meer jongeren zijn gaan freelancen, maar zij komen niet in aanmerking voor het minimumtarief, vooral bij evenementen. Hier zijn uitzendkrachten van dezelfde leeftijd vaak goedkoper, waardoor zij vaker ingepland worden.”

Door het minimumtarief voor freelancers te verlagen, poogt Staffyou om deze ongelijkheid recht te zetten. “We hebben dit vooraf ook voorgelegd aan onze flexkrachten en hier was voldoende animo.”

Volgens Beslic wordt voor het gros van de klussen die via zijn platform worden aangeboden nog steeds een tarief van 18 euro of meer betaald.

Uitzenders zijn kritisch
Zowel de uitzendbranche als de politiek blijven met argusogen kijken naar het inzetten van freelancers tegen dergelijke tarieven en voor werkzaamheden die sterk lijken op uitzendwerk. Minister Van Gennip (SZW) heeft een wetsvoorstel in voorbereiding die het werkenden makkelijk maakt om rechten als werknemer op te eisen indien er een uurtarief van minder dan 32 euro betaald wordt. Maar dat geldt alleen als de werknemer zelf bezwaar maakt.

Lees meer :