+31 88 1888150 | planning@jenz.nl
JenZ logo
Nieuws

Detacheerder Team EIFFEL in Amerikaanse handen

Team EIFFEL komt in handen van het investeringsfonds TowerBrook Capital Partners. Via EIFFEL werken momenteel ruim 2500 consultants als projectmanager, jurist en financieel deskundige bij (lokale) overheden en bedrijven.

Onder leiding van de huidige aandeelhouder Gilde Equity Management nam EIFFEL de afgelopen jaren al diverse bedrijven over en wist daarnaast ook organisch te groeien. Zo ontstond in 30 jaar een van de grootste projecten-, consultancy- en interimbureaus van Nederland.

Team EifFEL blijft ‘onverminderd ambitieus’, zo laat het bedrijf weten in een persbericht. Met de Amerikaanse investeerder aan boord verkent het bedrijf de mogelijkheden om haar diensten uit te breiden in Europa.

Impact vergroten
CEO Gert-Jan Meppelink daarover: “Met Gilde als sterke en betrokken aandeelhouder, een toegewijd, getalenteerd Management Team, een grote groep expert-consultants en goede strategische keuzes in merk, cultuur en dienstverlening is het ons gelukt om te groeien naar waar we nu staan. Een uitgebalanceerde club van talent en expertise, in staat om oplossingen te ontwikkelen voor de grote thema’s die momenteel spelen. De energietransitie, infrastructuur, leefbaarheid, veiligheid en duurzaamheid.”

“Ons doel is om onze impact te vergroten door niet alleen in ons thuisland te groeien, maar door onze dienstverlening ook in Europa verder te ontwikkelen. Wij zijn verheugd om TowerBrook als nieuwe aandeelhouder te verwelkomen en we kijken ernaar uit om samen deze ambitieuze plannen te verwezenlijken”, aldus Meppelink.

Nieuwe grootaandeelhouder
Gilde heeft veel vertrouwen in de toekomst van Team EIFFEL en blijft als aandeelhouder betrokken. Daarnaast treedt het internationale investeringsfonds TowerBrook Capital Partners toe als nieuwe grootaandeelhouder om de verdere groei in Nederland en uitbreiding naar internationale markten te faciliteren.

Joseph Knoll, Managing Director bij TowerBrook: “Wij zijn verheugd om samen met het managementteam van Team EIFFEL naar het volgende hoofdstuk van groei toe te werken. We zijn zeer onder de indruk van de reputatie van het bedrijf in de markt, de hoogwaardige kwaliteit van de dienstverlening, de expertise van het management en de succesvolle historische groei. Wij geloven dat TowerBrook goed gepositioneerd is om Team EIFFEL te ondersteunen bij de uitbreiding in Nederland en in het buitenland.”

Samenwerken aan groei
Het internationale investeringsfonds TowerBrook Capital Partners gaat de samenwerking aan met de huidige aandeelhouder Gilde Equity Management om van deze missie een succes te maken.

De overname van het merendeel van de aandelen, waar TowerBrook volgens het FD € 450 miljoen voor moet betalen, is nog onder voorbehoud van advies van de centrale ondernemingsraad en goedkeuring van de betrokken mededingingsautoriteit.

Bron: EIFFEL