+31 88 1888150 | planning@jenz.nl
JenZ logo
Nieuws

WorkID, een digitaal werk-paspoort voor de flexkracht

De Belgische uitzendsector heeft WorkID geïntroduceerd. Dit is een digitaal paspoort met persoonlijke, werkgerelateerde informatie van de flexkracht. Dit neemt kandidaten en uitzenders administratief werk uit handen.

WorkID is nieuw platform waarop kandidaten eenvoudig relevante persoonlijke gegevens ter beschikking kunnen stellen aan door henzelf geselecteerde uitzendbureaus. Zo gaat een deel van de onboarding snel en digitaal.

Het is een initiatief van onder meer Federgon, de Belgsiche brancheorganisatie voor uitzenders.

WorkID is handig voor de flexkracht, die hoeft maar één keer zijn of haar persoonsgegevens door te geven en die bepaalt ook zelf met welke uitzenders dit wordt gedeeld. En het scheelt de recruiter/intermediair administratie en die beschikt direct over de volledige en juiste informatie over de kandidaat. Er wordt een tarief per gecontracteerde uitzendkracht gerekend (ongeveer €1-).

Hoe werkt WorkID?

Een kandidaat voert eenmaal zijn persoonsgegevens in en kan deze vervolgens delen met verschillende uitzendkantoren. De kandidaat zelf blijft eigenaar van de data en bepaalt met wie de gegevens gedeeld worden. Hij kan z’n persoonsgegevens ongelimiteerd aanpassen en aanvullen. Voor de kandidaat betekent werken met WorkID gemakkelijker solliciteren, minder administratie, alle informatie op één plaats en minder kans op fouten.

Alle informatie op één plek

Voor het WorkID-project werkt de uitzendsector samen met onder meer PIXID als softwareontwikkelaar en Doccle als technologiepartner. Inloggen kan via Itsme, voor maximale veiligheid (vanwege de persoonlijke data). De sector wil zo snel mogelijk nauwer samenwerken met diverse sociale secretariaten en overheden. Het is de ambitie om via het platform ook overheidsdata te ontsluiten zodat iedereen die werkt, toegang heeft tot persoonlijke werkgerelateerde informatie, handig samen op één plaats.

“Onze ambitie met WorkID is duidelijk. Met WorkID willen we mensen nog sneller en nog vlotter aan een job helpen”, zegt Rika Coppens, voorzitter van de commissie Uitzendarbeid bij Federgon en CEO van House of HR. “Kiezen voor het WorkID-platform is kiezen voor een centraal toegankelijk en neutraal platform waar zowel de kandidaat als de uitzendbedrijven baat bij zullen hebben.”