+31 88 1888150 | planning@jenz.nl
JenZ logo
Nieuws

Werkgevers en bonden eens over nieuwe pensioenregeling uitzendkrachten

De ABU en NBBU en de bonden FNV, CNV en De Unie hebben een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe pensioenregeling voor uitzendkrachten. Belangrijkste punt: vanaf 1 januari 2026 moet er een uniforme pensioenregeling zijn die aansluit bij het SER MLT-advies en de Wet toekomst pensioenen (Wtp).

Dat meldt de NBBU op haar site.

Voor een betere pensioenregeling voor uitzendkrachten volgen werkgevers en bonden het SER MLT-advies op om te komen tot een marktconforme regeling. Volgens de NBBU is tijdens ‘intensieve gesprekken’ onderzoek gedaan naar wat marktconform inhoudt en is gekeken naar de ‘technische’ aspecten van de implementatie van de Wtp.

NBBU-directeur Marco Bastian zegt hierover: “We zijn tevreden dat we nu een resultaat hebben bereikt waarmee we met ingang van 1 januari 2026 zekerheid, stabiliteit en een goede pensioenregeling voor uitzendkrachten realiseren in lijn met het SER-advies.”

Eind deze maand moeten de leden van de werkgevers- en werknemersorganisaties nog instemmen met de voorgestelde pensioenregeling. Als dat gebeurt, zal een verdere uitwerking volgen, in samenwerking met StiPP. Vanaf 1 januari zullen dan de uitzendcao’s zijn aangepast.

Lees ook: