+31 88 1888150 | planning@jenz.nl
JenZ logo
Nieuws

USG Restart bereikt detachering van haar duizendste kandidaat

USG Restart heeft een mijlpaal bereikt met de detachering van haar duizendste kandidaat, bij Prénatal in Amersfoort. Restarter Shannon gaat na een succesvolle proefplaatsing aan de slag op een prettige en veilige werkplek waar haar talenten tot hun recht komen.

Hoewel inclusief ondernemen steeds belangrijker wordt, weten veel werkgevers niet precies hoe zij hun steentje bij kunnen dragen. Veel werkgevers in Nederland willen werk bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar het ontbreekt hen vaak aan kennis of capaciteit om voor de juiste begeleiding te zorgen. Daarom kloppen organisaties steeds vaker aan bij USG Restart, die bedrijven ondersteunt bij succesvolle- en duurzame detachering van werknemers met een arbeidsbeperking. USG Restart detacheert en begeleidt haar kandidaten, waarbij zij alle begeleiding biedt aan de werkgever en werknemer die nodig is. In bijna alle gevallen leidt dit tot duurzame plaatsing: 95% van de kandidaten gaat uiteindelijk over op een vast contract bij de werkgever.

”Samen met werkgevers gaan we op zoek naar een passende werkplek, waar de talenten van onze kandidaten het beste tot hun recht komen en zich kunnen ontwikkelen”, vertelt Saskia Timmermans directeur van USG Restart. “We doen er alles aan om de potentie te benutten van iedereen die wel wil werken, maar voor wie een baan niet vanzelfsprekend is. En dat levert veel op in tijden van krapte op de arbeidsmarkt: een samenleving waarin zoveel mogelijk mensen werken, werkt uiteindelijk beter voor iedereen.”

De zoektocht naar waardevol werk

Prénatal en USG Restart werken sinds 2022 met elkaar samen. “Het doel van dit mooie partnership is het bieden van waardevol werk aan mensen die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Shannon heeft haar plek als verkoopmedewerker al helemaal gevonden. We zijn erg blij dat we haar een werkplek kunnen bieden waar zij zich veilig en comfortabel voelt”, zegt Iris Peeten-van Limpt, People & Culture Business Partner van Prénatal.

Nadat Shannon (31) bij verschillende werkgevers had gewerkt, ontdekte zij dat ze moeite had om zich vaardigheden eigen te maken die zij nodig had om haar werk goed te kunnen doen. Dat maakte haar onzeker. Dat veranderde toen Shannon via het UWV in contact kwam met USG Restart en deelnam aan een Werk Fit-traject. Samen met een jobcoach bracht ze haar talenten en drijfveren in kaart en werd een coachingsplan opgesteld. Ook werkte Shannon met haar coach aan sollicitatievaardigheden, waarna USG Restart haar werkprofiel voordroeg bij Prénatal. Na een geslaagd sollicitatiegesprek, ondersteund door haar coach, volgde een proefplaatsing.