+31 88 1888150 | planning@jenz.nl
JenZ logo
Nieuws

HeadFirst Group ook samen met insurtech Alicia voor zzp’ers in België

HeadFirst Group breidt samenwerking met insurtech Alicia uit voor zzp’ers in België

HeadFirst Group brengt de samenwerking met insurtech Alicia, gespecialiseerd in embedded verzekeringen voor zzp’ers, naar België. De HR-tech dienstverlener zet daarmee een volgende belangrijke stap in de verder reikende strategie richting een internationale platformorganisatie. Florine Onderwijzer, Managing Director Professionals & Partners services bij HeadFirst Group: “Dankzij onze oplossing kunnen nu ook zzp’ers in België razendsnel en goed verzekerd aan een opdracht starten. ”

Lees ook: Insurtech Alicia biedt embedded verzekering zzp’ers bij HeadFirst Group

Ontzorgen van zzp’ers
Het partnership bouwt voort op de ambitie om ondersteuning te bieden aan professionals. Niet alleen bij het vinden van uitdagende opdrachten, maar ook bij het optimaliseren en zo eenvoudig mogelijk maken van de eigen bedrijfsvoering. Daar hoort volgens Marijn Moerman, CEO en mede-oprichter van Alicia, ook het zorgdragen voor de juiste verzekeringen bij: “Naast de flexibiliseringstrend in Nederland, blijft ook het aantal freelancers in België stijgen: het afgelopen jaar met 7 procent tot bijna 200.000. Tegelijkertijd neemt de verzekeringsgraad af. Zzp’ers zijn onvoldoende bekend met de risico’s en het vinden van een passende verzekering is een flinke zoektocht.”

Dat is volgens Onderwijzer precies waar Alicia het verschil maakt. “Samen is een schaalbaar proces ontwikkeld voor het aanbieden van kwalitatief hoogstaande verzekeringsproducten. Dankzij de volledige digitalisering, is er meer tijd voor persoonlijk contact wanneer dat ertoe doet en zijn we in staat om ook zzp’ers buiten onze eigen landsgrenzen uitgebreidere ondersteuning te bieden. Deze volgende stap in onze samenwerking sluit daarmee perfect aan bij onze internationale ambities voor onze services voor professionals.”

Bron: HeadFirst Group, persbericht 20 februari 2023

Lees ook
Acture Freelance Solutions (Tulpenfonds) voor inkomenszekerheid Europese freelancers