+31 88 1888150 | planning@jenz.nl
JenZ logo
Nieuws

Top 100 meest populaire banen 2022 voor studenten en starters

Studenten en starters willen het liefst werken in de consultancy of een traineeship door de vele ontwikkelingsmogelijkheden.

Magnet.me

Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de 100 meest populaire banen van Magnet.me, het online carrière netwerk voor studenten, starters en werkgevers.

Consultancy weer aan top
De consultancy sector is de meest populaire sector van het afgelopen jaar als het gaat om startersbanen. De adviesbranche staat met maar liefst 45 banen in de lijst met de 100 meest populaire banen van 2022. Dat zijn er 14 meer dan vorig jaar, toen de sector ook al de lijst aanvoerde. Daarnaast is het aantal traineeships in de lijst met 55% gestegen ten opzichte van 2021 tot 48 banen.

Hieronder alvast de top 15.

Ontwikkelingsmogelijkheden zijn doorslaggevend
Dat zowel banen in de consultancy als traineeships in trek zijn is volgens mede-oprichter en CEO van Magnet.me, Laurens van Nues, niet gek. Consultancy kantoren investeren vaak veel in de training en ontwikkeling van starters en studenten, en krijg je als consultant de kans om verschillende projecten te doen bij verschillende bedrijven. Van Nues: “Ergens is een traineeship vergelijkbaar met een startersfunctie in de consultancy branche. In beide rollen staat jouw ontwikkeling hoog in het vaandel.”

WerkenbijdeEU levert de meeste banen in de top 100, KLM levert de nummer één
Van alle werkgevers in de top 100 is WerkenbijdeEU de populairste werkgever met maar liefst 8 banen, stuk voor stuk traineeships. De meest populaire vacature van 2022 was het Management Traineeship bij vliegmaatschappij KLM.

Bron: Magnet.me, 23 februari 2023

Lees ook
Top 100 meest populaire banen 2021 volgens Magnet.me
Top 100 populairste banen voor starters in 2020, volgens Magnet.me
Magnet.me verbindt ruim 5.000 bedrijven met studenten en young professionals