+31 88 1888150 | planning@jenz.nl
JenZ logo
Nieuws

Linden-IT breidt uit naar Zweden

Detacheringsbureau Linden-IT breidt per direct uit naar Zweden.

De IT-dienstverlener gaat bedrijven vanuit Stockholm ondersteunen bij de detachering van IT-professionals, onder andere op het gebied van support, cloud en applicaties.

Linden-IT, team Zweden
Linden-IT, team Zweden, links Par Wahlin, Managing Director

Dit is na Portugal het tweede buitenlandse kantoor van Linden-IT, waarmee de uitbreiding een logische stap is binnen de internationale groeiambitie.

In eerste instantie gaat Linden-IT in Zweden IT-medewerkers bij organisaties detacheren. Op den duur gaat de organisatie ook trainees opleiden tot IT-professionals. “We zijn erg trots op deze uitbreiding naar Zweden, mede omdat er veel kansen liggen”, zegt Gerbert-Jan Valk, oprichter en CEO van Linden-IT.

“Net als in Nederland is de Zweedse arbeidsmarkt erg krap, wat met name voor de IT-sector geldt. Door de manier waarop wij IT-professionals en trainees werven, kunnen we lokale bedrijven helpen in hun strijd tegen deze personeelstekorten. Doordat er sprake is van een vergelijkbare markt en het alom geaccepteerd is om met detachering te werken, is Zweden interessant voor ons. Bovendien kunnen we door deze uitbreiding klanten gaan bedienen die op beide locaties aanwezig zijn.”

Internationale ambitie
Met de tweede buitenlandse uitbreiding zet Linden-IT een volgende stap binnen haar internationale groeiplannen. Valk: “Portugal was voor ons de eerste internationale stap. Vanuit daar ondersteunen Nederlandse IT-professionals onze werkzaamheden hier in Nederland. De stap naar Zweden is echter volledig gericht op de lokale markt, waardoor die vestiging een losstaande organisatie is met een eigen markt. We hopen daar dezelfde groei als in Nederland te kunnen realiseren en hebben de ambitie om meerdere kantoren te openen. Dit is vooral vanwege onze fysieke bereikbaarheid, want Zweden is natuurlijk veel omvangrijker dan Nederland.”

Lokale managing director
Voor een soepele marktintroductie heeft Linden-IT Par Wahlin aangesteld als managing director in Zweden, waar hij een team van lokale werknemers gaat leiden. Daarnaast is Wahlin operationeel verantwoordelijk voor het bedrijf en de aansturing van recruiters en accountmanagers. “Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging’, zegt Par Wahlin, managing director Zweden van Linden-IT. ‘‘De Zweedse arbeidsmarkt staat onder druk, waardoor dit het perfecte moment is om hier uit te breiden. Ik verwacht dan ook dat we op veel ICT-vraagstukken ondersteuning kunnen gaan bieden door de inzet van IT-professionals.’’

Door zijn ervaring in IT-detachering is Wahlin de juiste persoon om deze nieuwe vestiging te gaan leiden. Valk licht toe: ‘‘Wahlin werkte hiervoor bij Centric als verantwoordelijke voor detachering van IT-professionals in Zweden en Noorwegen. Hierdoor is de keuze voor hem logisch: hij heeft de juiste ervaring en de juiste kennis om een snelle start te kunnen maken.”

Bron: Linden-IT, persbericht 14 maart 2023