+31 88 1888150 | planning@jenz.nl
JenZ logo
Stappenplan

stappenplan ZZP-Bemiddeling voor opdrachtgevers

Stap 1: aanmelden dienstverlening

Tijdens dit gesprek maken we de aanmelding compleet, kiezen de beste productoptie (Basis, Plus of Compleet) en bespreken het contract.

Stap 2: aanmelden ZZP’er

We vragen om gegevens als contactinformatie en de gemaakte afspraken met de zzp’er over de duur van de opdracht en het tarief. Als de gegevens compleet zijn, sturen wij een mail naar de zzp’er met het verzoek de gegevens te controleren en de informatie verder aan te vullen met zijn of haar gegevens.

Stap 3: ZZP’er vult gegevens aan

We vragen de ZZP’er om onderstaande gegevens toe te voegen

  • Een gewaarmerkt KvK uittreksel, niet ouder dan drie maanden
  • Kopie bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
  • BTW nummer
  • Opdrachtomschrijving
  • Eigen modelovereenkomst (NB bij compleet is dit niet nodig en wordt de goedgekeurde modelovereenkomst van belastingdienst gebruikt). Wij vragen bovendien aan de zzp’er om een checklist in te vullen inzake de opdracht. Is het dossier compleet? Dan gaat het naar het back-office en boekhoud kantoor van de ZZP’er

Stap 4: Uitvoering DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties) check

Onze back-office controleert of de opdracht voldoet aan de Wet DBA. Wanneer er nog onduidelijkheden of vragen zijn, nemen we contact op met een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat en vervolgens met de ZZP’er.

Stap 5: akkoord gegevens ZZP-er

Als het dossier volledig is en de juridische toetsing heeft doorstaan, ontvangen ZZP’er en werkgever het akkoord.

Stap 6: Start werkzaamheden ZZP’er

De opdracht van de zzp’er kan nu beginnen. Jouw boekhoudkantoor of jijzelf stelt de factuur op en betaalt deze uit. Van ons ontvang je een factuur over hetzelfde bedrag, aangevuld met de kosten van de dienstverlening.

Stap 7: tussentijdse toets en advisering

Om te waarborgen dat er gedurende de opdracht conform de Wet DBA wordt gewerkt, voert het back-office regelmatig een tussentijdse toets uit. Zijn er afwijkingen? Dan nemen wij contact met je op om de situatie door te nemen en je van (juridisch) advies te voorzien.

Algemene voorwaarden voor ZZP bemiddeling
Klik hier voor de algemene voorwaarden ZZP bemiddeling